Ovnsbakte rotgrønnsaker
Ovnsbakte rotgrønnsaker
Rotgrønnsaker egner seg godt til å bake i ovnen. Det er en enkel måte å tilberede varene på og smak og næring bevares på beste måte. Søtpotet er en av de vanligste grønnsakene i Mellom Amerika hvor den stammer fra. Denne rota kommer vi nok til å se mer til i framtiden ref. mat.no
Share |

Dette trenger du

  • 2 sjalottløk
  • 1/2 søtpotet
  • 4 mandelpoteter
  • 1/2 kålrot
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 selleri
  • 1/2 dl. olivenolje
  • 1 dl hønsekraft
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss frisk ingefær
  • 1 ss sukker

Slik gjør du

Del sjalottløken i to.
Søtpotet vaskes, deles først i to og deretter i skiver.
Mandelpotetene deles i båter.
Rotgrønnsakene skrelles og deles i grove staver, skiver eller trekanter.
Bland alle grønnsakene sammen og ha dem i en ildfast form.
Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft.
Ha i hakket ingefær og chilipepper.
Hell væsken over grønnsakene.
Dryss sukker over og bak dem i ovn på 180 grader til de er møre, ca. 20-25 minutter
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com