Erter mint og basilikum risotto
Erter mint og basilikum risotto
bilde/oppskrift fra www.alprosoya.com Soyaallergikere ban benytte havrefløten iMad fra Oatly. GoGreen er en annen havrebasert fløteerstatning som selges på Rimi. Den kan ikke brukes av cøliaker.
Share |

Dette trenger du

2,5 dl Alpro soya Cuicine fløteerstatning
250g Risotto ris (Arborio)
350g frosne erter (gjerne petit pois)
1-2 store glass hvitvin
1 liter varm grønnsakskraft (ikke sterk!)
3-4ss oliven olje
En håndfull frisk basilikum og mintblader
1stor løk
1 bunt vårløk
2 hvitløksbåter
Saften fra en sitron.

Slik gjør du

1.Kok ertene (petit pois) med halvparten av mintbladene og en hvitløksbåt til det blir mykt. Ta til side en tredjedel.


2.Ha i 2 dl av soyafløten til du har en nydelig purè.

 

 

Risotto


1.Ha fint oppkuttede løk sammen med hvitløken i olivenoljen og varm i kjele til det er blitt mykt. Rør risen inn i oljeblandingen. Ha platen på medium varme, hell over hvitvinen og rør til den er absorbert. Ha i litt og litt av den varme kraften, fortsett å røre.


2.Etter ca 12 min has ertepureen i kraften.


3.Etter ca 15 min has resten av hvitvinen og de resterende ertene i. Pass nøye på risen, la den stå noen få minutter til den er passe myk.

 

4.Skru av varmen, ha i sitronsaft og rør i basilikum og mint. Rør inn resten av soya fløten og olivenolje. Må ikke koke. Strø over hakket vårløk.

 


 


 

 



 

 

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com