Bakte poteter
Bakte poteter
I denne retten kan hver enkelt bruke det man tåler og det man liker best. Eksperimenter gjerne med melkefritt margarin, soyarømme eller soyayoghurt naturell og ulike kryddere. oppskrift/foto mat.no
Share |

Dette trenger du

4 stk. bakepotet

2 ts salt eller havsalt

Bakte poteter er snaddermat, enten som tilbehør eller alene. Du kan fylle poteten med hva du vil, som kryddersmør, hvitløksmør, rømme, mais, bacon, skinke, ost og mye, mye mer. Enkelt å lage er det også.

Slik gjør du

1. Skjær et snitt i potetene og pensle med olje. Dryss salt over hele poteten og legg over i en ildfast form. Stekes i stekeovnen på 200°C i ca. 1 time, avhengig av hvor store potetene er. Eventuelt kan potetene pakkes inn i aluminiumsfolie og bakes på grillristen eller i ytterkant av grillkullene, hvor det ikke er for sterk varme.

2. Skjær snittet i toppen litt dypere og klem på midten av poteten. Da vil poteten åpne seg og avkjøles litt.

Beregn 1-2 poteter per person, avhengig av hvor store de er. Små poteter smaker like godt og behøver ikke så lang tilberedningstid.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com