Seigmenn
Seigmenn
Disse seigmennene er laget med ekte bær. Flott for de som reagerer på fargestoffer i godteri! De som ønsker kan selvfølgelig bruke konditorfarger. Foto/oppskrift: dansukker
Share |

Dette trenger du

5 dl Sukker

1 dl Glukosesirup (finnes i dagligvare eller apotek)

1 3/4 dl vann

200 g moste bringebær eller jordbær

1 1/2 ts sitronsyre (små poser i dagligvareforretninger)

20 gelatinark

 

Pynt
Sukker 

Slik gjør du

  1. Kok sukker, glukosesirup og vann til massen er blitt 140 C, 
  2. Tilsett bærmassen og kok til massen er 120 C
  3. Legg gelatinbladene i bløt i rikelig med kaldt vann i 5 minutter. Tilsett deretter i marmelademassen sammen med sitronsyren
  4. Rør godt og hell over i en form. Strø over sukker og sett kjølig for å stivne
  5. Kutt i biter og rull i sukker
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com