Kokosbiter
Kokosbiter
bilde/oppskrift fra dansukker.com Har du eggallergi eller nøtteallergi er det ikke alltid lett å finne gode søtsaker. Prøv kokosbitene, de smaker nydelig. Kokos hører ikke til nøttefamilien og kan brukes ved nøtteallergi. Bytt ut den lyse sjokoladen med mørk melkefri /nøttefri sjokolade etter behov.
Share |

Dette trenger du

50 g smør / melkefri margarin
1 dl Sukker
2 dl kremfløte, evnt soya eller havrefløte
200 g kokosmasse

Trekk
200 g lys sjokolade
25 g kokosfett

Slik gjør du

Bland smør, sukker og fløte i en gryte og kok i 5 minutter. Tilsett kokosmasse. Hell massen ut på bakepapir og sett den kaldt. Skjær ut små biter.

Smelt sjokolade og olje i vannbad eller på lav effekt i mikrobølgeovn. Dypp kokosbitene i sjokoladen og la dem stivne på et nytt ark bakepapir

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com