Kandiserte epler
Kandiserte epler
bilde/tekst fra dansukker.com. Glukose kan kjøpes på apoteket.
Share |

Dette trenger du

8 små, røde epler
8 blomsterpinner i tre

Lake
3 dl Sukker
1 1/2 dl vann
1 ss glukose

Slik gjør du

1;Fjern stilk og blomst på eplene. Tørk dem godt og stikk en blomsterpinne gjennom eplene fra blomst til stilk.

2;Smør et ark bakepapir med olje.

3;Bland alle ingrediensene til laken i en gryte og kok ved svak varme til sukkeret løses opp. Skru deretter opp varmen slik at laken koker kraftig. Test om laken er klar til bruk ved å dyppe en pinne i laken og holde den under rennende kaldt vann. Hvis laken stivner og blir hard, er den klar.

4;Dypp eplene i den varme laken. Hold eplene over gryten og drei dem rundt til all overflødig lake har rent av. Sett eplene på det smurte bakepapiret og la laken stivne.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com