Tynne Torolefser
Tynne Torolefser
Denne lefsen må stekes på takke, eller på lefseplate til ovnsplaten. De oppbevares tørt, har lang holdbarhet og bløtes med vann før man har på fyll og serverer dem. Oppskrift/foto; Kolibri forlag
Share |

Dette trenger du

10 store, tynne lefser
1 egg
1 dl sukker
75 g margarin
2 ss lys sirup
1 ts Fiberhusk
2 1/2 dl kefir
1 1/2 ts natron
350 g Toro kakemiks
100 g Toro lys melblanding
100 g Jyttemel

Fyll
smør
sukker eller melis
kanel

Slik gjør du

Smelt smøret, ha i sirup og la det kjølne noe.

Ha kefir eller kultura i en bolle, tilsett Fiberhusk,natron og sukker. La det svelle.

Visp inn egget. Tilsett melet og rør alt godt sammen.

La det stå kaldt natten over.

Lefsene stekes på takke, eller på lefseplate til ovnsplaten. Ca 30 cm i diameter

Lefsene oppbevares tørt og bløtes med vann før man har på fyll og serverer dem

kilde; www.kolibriforlag.no

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com