Surdeigsbrød -glutenfritt
Surdeigsbrød -glutenfritt
Prosessen med å bake surdeigsbrød er nokså omfattende. Derfor lønner det seg å starte i tide. Uansett er det verdt arbeidet. Dette brødet er meget holdbart og fantastisk godt. ref. Holmen Crisp (foto / oppskrift)
Share |

Dette trenger du

Dag 1 - kveld

  • 1 1/2 dl lunket vann
  • 1 ts honning
  • 1 ts fennikelfrø (hvis du ønsker)
  • Ca. 60 g Jyttemjø

Dag 2 - morgen

  • 1 dl lunkent vann
  • 40 g Jyttemjøl

Dag 2 - kveld

  • 1 dl lunkent vann
  • 40 g
  • Jyttemjøl

Dag 3 - morgen

  • 1 dl lunket vann
  • 40 g Jyttemjøl

Dag 3 - kveld

  • 1 dl lunkent vann
  • 40 g Jyttemjøl

Slik gjør du

Dag 1 - kveld

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann, honning og mel i

skålen. Varmen i skålen hjelper til med å la gjæringen komme i gang.

Sett deigen på en lun plass.

 

Dag 2 - morgen

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen.

Rør inn deigen fra dagen før.

 

Dag 2 - kveld

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell av vannet og bland vann og mel i skålen.

Rør inn deigen fra morgenen.

Sett deigen på en lun plass.

 

Dag 3 - morgen

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen.

Rør inn deigen fra dagen før.

Sett deigen på lun plass.

 

Dag 3 - kveld

Varm en tykk keramikkskål med varmt vann, hell vannet av og bland vann og mel i skålen.

Rør inn deigen fra morgenen. Dekk til deigen med plast. Sett deigen på en lun plass. Surdeigen skal nå være ferdig med små bobler og lett syrlig i smaken. La deigen stå en ekstra dag og den er klar til å begynne å bake med. Ta av 100 g og bland det inn med 750 g Jyttemjøl, samt 10 g salt og ca 8 dl vann. Bland det godt til løs deig, dekk til og sett deigen et lunt sted til neste dag. Husk å ta av surdeig hver gang du baker. Går det dager mellom hver baking, settes surdeigen kjølig mellom hver baking.

 

Dag 4

Hvis deigen kjennes for løs, blandes litt mer Jyttemjøl inn. Bland i eventuelle frø. urter osv> hvis du ønsker. Dette blir to brød. Helles i former, settes til heving. Forvarm ovn til 250 gr. og sett brødene inn. Skru så ned 180 gr. og stek brødene ca. 40-50 min.Sett de så på rist til avkjøling.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com