Stines glutenfrie rundstykker
Stines glutenfrie rundstykker
Denne oppskriften på glutenfrie rundstykker tilsvarer veldig lys kneip. Oppskriften kan også brukes til brød. Da må steketiden forlenges. Prøv deg frem med urter, nøtter og frø som du liker.
Share |

Dette trenger du

Hvete- melke- og sukkerfrie rundstykker (16stk) 

7 dl lunket vann

1 pk fersk gjær

1 ss pofiber

1 ts honning (lys, ikke lyng)

2 strøkne ss fiberhusk

1 pk (500 g) Semper fin melmix (grønn)

100 g Semper grov melmix (grønn)

80 g Jytte mel

1 ts salt

1 toppet ts bakepulver

4 ss nøytral olje (solsikke) tilsettes

 

 

 

 

 

 

Slik gjør du

1. 1 pakke fersk gjær løses opp i lunket vann

2. Ha  pofiber, honning og fiberhusk i væsken. La stå noen minutter.

3. Ha i øvrige ingredienser og arbeid sammen i eltemaskin i 5 minutter

4. Heves på lunt sted i 30 min med plast/klede over

5. Legg bakepapir på bakebrett. Rundstykkene settes på platen med skje og fuktige hender( på samme måte som Komle)

6. Etterhev på lunt sted i 15 min med klede over

7. Sprøyt på olje før steking( solsikkeolje finnes i spruteflaske) eller pensle på etter 1/2 steketid

8. Stekes midt i ovnen på 225 C i 15 minutt, eller halvstekes i 12 minutt. Halvstekte rundstykker fryses / tines / ferdigstekes på 225 C i 6-8 minutt

Tips
Det går fint å endre på forholdet mellom Semper fin og grov. Noe av melmengden kan også erstattes med hele/malte kjerner,nøtter osv. Hvitløk og urter kan også tilsettes.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com