Solskinnsbrød - glutenfritt
Solskinnsbrød - glutenfritt
Denne oppskriften har jeg fått tilsendt fra en erfaren cøliaker og dette brødet skryter hun av!
Share |

Dette trenger du

1 liter skummet kulturmelk
7 dl vann
1/2 ss honning el mørk sirup
3 ss fiber husk

2 dl solsikkeolje
2 egg
2 poser tørrgjær
1 ss salt
4 ss sesamfrø
4 ss linfrø
2 dl solsikkekjerner
2 dl glutenfrie havregryn/bokhveteflokker
2 dl sukkerroefiber
500 gr (1 pk) semper glutenfri mix fin
500 gr (1 pk) semper glutenfri mix med fiber
400 gr finax grov melmix (grønn)
200 gr jyttemel

Slik gjør du

1. Varm væsken til ca 40 C.
2. Visp inn honning/sirup og fiber husk, og la svelle i 5-10 min.
3. Rør inn olje og egg, og til slutt alt det tørre.
4. Elt deigen godt i stor kjøkkenmaskin.
5. Ha deigen i 4 smurte brødformer.
6. Heves i 40 min.
Stekes på nederste rille på 200 C i ca 45 min.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com