Solsikkebaguetter - glutenfrie
Solsikkebaguetter - glutenfrie
Solsikkebagetter, Foto/oppskrift: Finax
Share |

Dette trenger du

10 stk
3 dl vann 37°

25 g gjær

50 g soltørrede tomater, grovhakket

1 dl solsikkekjerner

1,5 ts salt

1 ts honning

1 ss olivenolje

7 dl Finax Naturlig Glutenfri Melmiks (420 g)

Slik gjør du

Rør ut gjæren i fingervarmt vann til den er oppløst. Ha i de øvrige ingrediensene, men spar 0,5 dl melmiks til utbakingen.

Arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin i ca 5 minutter. La deigen hvile under et klede i ca 10 minutter. Ta opp deigen på et melet bakebord og del den i 10 like deler som formes som små bagetter.

Legg bagettene på en bakepapirkledd stekeplate og la heve under et klede i ca 40 minutter. Pensle med olivenolje og lag 2 små snitt i hver bagett med en skarp kniv. Strø ev. solsikkekjerner over.

Stekes midt i ovnen i ca 10-12 minutter på 200 C.

Tips
Til variasjon kan man tilsette litt av oljen som de soltørkede tomatene ligger i, dette vil gi litt mer smak på bagettene.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com