Runde glutenfrie brød
Runde glutenfrie brød
Brødkrydder lager du lett selv. Bland like deler tørket dill, tørket timian og tørket persille. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

3 dl vann

1 dl melk som tåles

1 pk. gjær

50 g romtemperert smør  eller melkefri margarin

1 ss lys sirup eller brun farin

2 ts salt

2 ts brødkrydder

ca 5 dl Finax Grov Glutenfri Melmiks (300 g)

ca 5 dl Finax Glutenfri Melmiks (300 g) (inneholder melk)

Slik gjør du

Varm vann og melk til fingertemperatur. Hell blandningen over gjæren og bland godt sammen til gjæren er oppløst. Ha i biter av romtemperert smør/margarin og tilsett sirup, salt og krydder. Rør om. Bland til slutt i begge melmiksene, men spar litt mel til utbakingen.

Elt deigen godt, helst i en kjøkkenmaskin. La heve under et klede i 30 minutter.

Ha litt mel på bakebordet, del deigen i 3 deler som formes til runde brød. Legg brødene på bakepapirkledd stekeplate og la de heve under et klede i 30 minutter.

Stek brødene midt i ovnen i ca 10-15 minutter på 250 C

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com