Maisbrød
Maisbrød
Maisbrødet smaker godt som tilbehør til supper og salater, eller som en variasjon til vanlig brød. Maisbrødene er glutenfrie og dermed flotte å servere hvis du får en cøliaker på besøk.
Share |

Dette trenger du

1 boks maiskorn, 340 g

3 1/2 dl Mixwell Maismel

1 1/2 dl melk

1/2 dl olje

3 dl cottage cheese

1 1/2 - 2 ts salt

1 mellomstor gul løk

3 egg

2 ss smør

1 1/2 ss revet ost  

Slik gjør du

  1. Smør en liten langpanne eller form, ca 25x30 cm med 1 ss smør, strøs med glutenfritt mel
  2.  Strø revet ost i bunnen og på sidene, slik at formen dekkes godt.
  3. Rens og finhakk løken
  4. Kjør maiskornene i en mikser
  5. Bland maisblandingen med maismel, olje, cottage cheese og salt
  6. Stek løken i litt olje til den blir blank, ikke brun
  7. Bland løken i deigen
  8. Visp eggehvitene stive i en tørr og ren bolle
  9. Visp plommene i en annen bolle til massen er tykk og sitronfarget
  10. Bland plommene forsiktig inn i eggehvitmassen, deretter skal eggeblandingen røres inn i maisblandingen. Smak og ha evnt i litt mer salt
  11. Hell røren i den smurte formen og legg til slutt små biter av smør (tot. 1 ss)over formen
  12. Stekes midt i ovnen på 225 C i ca 45 minutter
  13. Serveres lunken
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com