Knekkebrød, glutenfritt
Knekkebrød, glutenfritt
Kjøp Fibrex når du er i Sverige, eller bestill på nettbutikken Kinsarvik naturkost. Fibrex/ sukkerofiber gjør at bakverk holder seg ferskt lenger. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

8 store knekkebrød

1 flaske glutenfri lettøl

25-30 g gjær

0,5 dl smeltet margarin

0,5 ts salt

2 g hel karve, som knuses

1,5 dl Fibrex, betfiber

1,5 dl boghvetegryn

4 dl Finax Glutenfri Melmiks (inneholder melk)

3 dl Finax Glutenfri Grov Melmiks

Slik gjør du

Varm ølet til 37° og løs gjæren i væsken. Ha i smeltet margarin, salt og støtt karve

Bland Fibrex, boghvetegryn og begge melsortene. Arbeid deigen samman til det blir en smidig ganske fast deig. Spar 0,5 dl av den grove melmiksen til utkjevlingen. La deigen heve under et kjøkkenhåndkle i ca 30 minutter. Del så deigen i 8 like store deler som formes til boller

Kjevle ut bollene til tynne kaker (ca 30 cm).

Legg kakene på bakepapirkledd bakeplate. Bruk et glass og lag et hull i midten og prikk kakene med gaffel.

Stekes på midterste rille i 250-275° i 6-8 minutter. Pass på så ikke kakene blir for mørke

Avkjøles på rist uten håndkle over

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com