Knekkebrød-glutenfritt
Knekkebrød-glutenfritt
Sprøe og gode glutenfri knekkebrød. Blir ikke knekkebrødene helt sprø, kan man først steke alle og deretter legge de inn i ovnen igjen på 180 C i ca 15 min og så skru av ovnen. Da blir de sprø og fine. Oppbevares i tett boks.
Share |

Dette trenger du

Ca 50 stk

  • 3 dl vann
  • 1,5 ss fiber husk
  • 2,5 dl linfrø
  • 2,5 dl sesamfrø
  • 2,5 dl solsikkekjerner
  • 2,5 dl hirse
  • 1 dl mais polenta
  • 2 ss sukker
  • 1,5 ts havsalt
  • 1,5 ts hornsalt
  • 500 gr (1 pk) semper glutenfri mix med fiber
  • 3 dl skummet kulturmelk
  • 1 dl rapsolje (eller olivenolje)

Slik gjør du

  1. Varm vannet og visp inn fiber husk, la svelle i 5-10 min.

  2. Bland alt til en fast deig.

  3. La den hvile ca 30 min.

  4. Kjevl ut til ca 3 mm tynne leiver.

  5. Bruk en rund boks el l med ca 10 cm diam og trykk ut fine runde knekkebrød.

  6. Legges på en papirkledd stekeplate.

  7. Prikkes med gaffel før steking.

  8. Stekes på varmluft i 8-10 min på 190 C. Legges på rist til avkjøling.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com