Italiensk brytebrød-glutenfritt
Italiensk brytebrød-glutenfritt
MixWell glutenfritt pizzamix kan kjøpes via allergikost.no Blandingen inneholder melk. Bilde/oppskrift MixWell. De fleste med laktoseintoleranse vil tåle små mengder med melk som er i denne melblandingen. Det er også brukt smøreost i oppskriften som vil tolereres av mange med melkeintoleranse. Melkeallergikere vil ikke tåle dette brytebrødet.
Share |

Dette trenger du

  • 1 pakke pizzamix fra MixWell
  • 25 g gjær
  • 2 dl lunkent vann
  • Smøreost med hvitløk
  • Soltørkede tomater i olje
  • Olivenolje til pensling
  • Litt godt salt (f. eks maldon salt)

Slik gjør du

  • Kjøp en pakke glutenfri pizzamix og bland deigen etter anvisning på pakken.
  • La deigen hvile 30 min.
  • Kjevle ut deigen på melet bakebord til en firkant- på samme vis som når man lager vanlige kanelboller.
  • Smør på et tynt lag smøreost med hvitløk.
  • Legg hakkede tomater langs den ene langsiden, og rull sammen.
  • Skjær biter på ca 3-4 cm.
  • Smør en springform, ca 20 cm i diameter, og legg i bitene.
  • Heves i ytterligere 30 min.
  • Pensle med olivenolje og strø over litt havsalt.
  • Stek i 230 g ca 8-10 min til brødet har fått farge.
  • Spises gjerne litt lunkne til suppe eller salat.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com