Havre- og tyttebærrundstykker - glutenfrie
Havre- og tyttebærrundstykker - glutenfrie
De glutenfrie havrerundstykkene har en frisk fin tyttebærsmak. Kjøp med deg Fibrex når du er i Sverige, eller bestill gjennom nettbutikken Kinsarvik helsekost. Fibrex er det samme som sukkerofiber og gjør at bakverk holder seg saftig lenger. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

15 rundstykker

5 dl melk

2 ss Fiber Husk

2 ss fibrex 

3 dl naturlig glutenfri havre

50 g gjær

1 dl tyttebærsyltetøy

2 ss olje

3 ts salt

600 g (ca 10 dl) Finax Glutenfri Melmiks (inneholder melk)

Slik gjør du

Løs opp gjæren i den fingervarme melken 37º og ha i Fiber Husk, la svelle i 10 minutter.

Bland sammen alle øvrige ingredienser i kjøkkenmaskin ca 5 minutter (spar ca 1 dl melmiks til utbakingen).

La deigen heve under kjøkkenhåndkle, ca 30 minutter.

Ha melmiks på bakebordet. Del deigen i ca 15 biter som formes till boller. Legg bollene på stekeplate med bakepapir og hev under et kjøkkenhåndkle i 30 minutter.

Pensle eller spray bollene med vann, strø over havregryn.

Stekes midt i ovnen på 250º i 10-12 minutter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com