Grovt lunch rundstykke - glutenfrie
Grovt lunch rundstykke - glutenfrie
Her har du oppskrift på deilige glutenfrie lunchrundstykker. Kesam i rundstykkene gjør at de blir saftige. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

4 dl melk/vann

50 g margarin

1 dl kesam, lett

2 ss mørk sirup

50 g gjær

2-3 ts salt

13 dl Finax Glutenfri Grov Melmiks

2 dl Finax Glutenfri Melmiks (inneholder melk)

1 egg eller vann/melk til pensling

Slik gjør du

Smelt margarinen. Varm melk/vann til 37 C og løs opp gjæren i væsken.

Tilsett salt, sirup og temperert Kesam. Bland i melmiksen og arbeid deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin i 5 minutter.

Form til runde boller som legges på papirkledd bakeplate (Fukt hendene med varmt vann så går det lettere å forme bollene).

La rundstykkene heve under et klede i 20-25 minutter. Bruk en melet skarp kniv og skjær snitt i rundstykkene. Pensle og stek i 200 C i 15-20 minutt

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com