Grove Scones
Grove Scones
Scones er best nystekte, er raskt og enkelt og lage og kan godt fryses. Smaker godt med ost eller syltetøy. Disse grove sconesene passer ypperlig på frokostbordet, og kan steke mens du gjør morgenforberedelsene
Share |

Dette trenger du

Grove scones 8 stk
220 g hvetemel
220 g sammalt hvete, fin eller grov
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
4 ss rapsolje (soya/solsikke)
3 dl skummet melk, lettmelk eller annen melk som tåles

Glutenfri scones 3 kaker=12 scones
2 dl glutenfri melmiks, fin
2 dl glutenfri melmiks, grov
2 ts bakepulver
1/2 dl flytende margarin
1 dl melk
1 dl kesam

Slik gjør du

1.Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker. Ha i olje og melk, og rør til du får en fast deig.

2.Elt deigen på bordet. Del deigen i fire deler. Del hver del igjen i to og rull hver bit til boller. Legg sconesene på stekebrett med bakepapir, og klem bollene ganske flate.

3.Snitt hver bolle i fire, som et kryss. Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter.

Glutenfri Scones

1.Bland lys og mørk melmiks med bakepulveret i en bolle. Ha i margarin, melk og kesam.

2.Arbeid ingrediensene raskt sammen til en deig ved hjelp av håndmikser eller eltekroker

3.Ta deigen over i 3 hauger på en stekeplate dekket med bakepapir, bruk en slikkepott med litt olje på når du former deigen (deigen er ganske "klissete")

4. Ta mel på hendene og form til 3 runde flate kaker

5. Skjær kakene i 4 deler, og prikk dem lett med en gaffel

6. Stek kakene på 250 C på midterste rille i ca. 10 minutter

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com