Grove glutenfrie karverundstykker
Grove glutenfrie karverundstykker
I disse glutenfrie karverundstykkene er det brukt fibrex. Kjøp med deg når du er i Sverige eller bestill gjennom Kinsarvik helsekost. Fibrex (sukker bete fiber)holder baksten ferskere og mykere. Oppskrift/foto; Finax
Share |

Dette trenger du

12 rundstykker

6 dl vann

50 g gjær

1 ½ ss Fiber Husk

½ dl fibrex (Kinsarvik naturkost)

2 ss rapsolja

2 ts salt

2 ss knuste linfrø

1 ½ ts hel karve

500 g (ca 8 dl) Finax Grov Melmiks

Slik gjør du

Løs opp gjæren i det fingervarme vannet 37º og tillsett Fiber Husk og Fibrex, la svelle i 10 min.

Bland sammen alle øvrige ingredienser i kjøkkenmaskin i ca 5 minutter (spar ca ½ dl melmiks til utbakingen).

La deigen hvile   under et kjøkkenhåndkle, ca 10 minutter.

Ha mel på bakebordet og form med melede hender en lengde, 10-12 biter, ca 5 cm i diameter. 

Form rundstykkene og legg de på bakepapirkledd stekeplate, la deigen heve i ca 35 minutter.

Pensle med egg eller melk/vann og strø over med hel karve.

Stekes midt i ovnen på 225º i 12-15 minutter.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com