Glutenfrie havrebiter med gresskarkjerner og rosiner
Glutenfrie havrebiter med gresskarkjerner og rosiner
De glutenfrie havrebitene smaker ekstra godt med rosiner og gresskarkjerner. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

5,5 dl melk, 37º 

2 ss Fiber Husk

4 dl naturlig glutenfri havre

50 g gjær

2 dl rosiner

2 ss olje

3 ts salt

2 ss, ca 40 g mørk sirup

0,5 dl gresskarkjerner

600 g Finax Glutenfri Melmiks, ca 10 dl, spar ca 0,5 dl til utbakingen (inneholder melk)

Slik gjør du

Bland ut fiberhusken i melken, la svelle i 10 minutter. Bland i øvrige ingredienser, elt deigen ca 5 minutter i kjøkkenmaskinmaskin.

La deigen hvile i bakebollen overdekket med et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.

Ha  deigen på lett melet bakebord og form til to deler. Rull til to ruller, ca 7 cm tykke, trykk ned rullen og del hver rull, med kniv eller deigskrape i ca 8 deler. Legg bitene på en bakepapirkledd bakeplate, spray eller pensle med vann, strø gjerne over litt havregryn, dekk med kjøkkenhåndkle. La heve ca 45 minutter.

Spray med vann igjen, stekes midt i ovnen 10-12 minutter på 225 C

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com