Focaccia
Focaccia
Foccacia smaker godt ved siden av en god salat eller ved siden av suppen, i tillegg til at brødet er dekorativt på bordet. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

1 brød

5 dl vann
25 g gjær
1 1/2 ts Fiber Husk
3 ss olivenolje
2 ts salt
1 ts honning
ca 7 dl Finax Naturlig Glutenfri Melmiks (ca 400 g) (inneholder melk)
2-3 ss olivenolje
1 dl svarte oliven uten steiner
1 1/2 ts tørket rosmarin, eller noen kvister fersk rosmarin
1 ts grovsalt

Slik gjør du

Rør gjæren ut i det fingervarme vannet. Tilsett fiberhusk, olivenolje, salt og honning. Rør om og la det stå og svelle i ca 10 minutter.

Bland i melmiksen og elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca 5 minutter. Deigen skal være ganske løs og "klissete". La deigen hvile under et klede i ca 30 minutter.

Smør en liten langpanne, ca 25x35 cm med ca halvparten av olivenoljen. Rør opp deigen, og ha den over i formen. Trykk ut slik at den dekker bunnen.

Del opp olivenene og trykk dem lett ned i deigen, jevnt fordelt over brødet.

La brødet hvile under et klede i 15-20 minutter. Pensle det ferdighevede brødet med olivenolje og strø over rosmarin og grovsalt.

Stekes på midterste rille på 175 C i ca 35 minutter. 

Tips;
Dersom du får foccacia igjen kan de ristes i en brødrister

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com