Fint matbrød
Fint matbrød
Det kan være lurt å skjære brødet opp i skiver før du fryser det ned. Ta opp det du trenger til et måltid og rist i en brødristemaskin. Husk at brød bakt på glutenfritt mel tørker lettere enn annet mel. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

25 g gjær

30 g romtemperert smør/melkefri margarin eller 2 ss olje

4 dl lunkent vann (37°)

1 ts salt

500 g Finax Lavprotein Melmiks (ca 9 dl)

Slik gjør du

Løs opp gjæren i det lunkne vannet. Tilsett de øvrige ingrediensene. Arbeid deigen godt sammen, gjerne i kjøkkenmaskin i minst 3 minutter.

Hell deigen i en smurt strødd form, 1,5 l. La heve under klede i ca 40 minutter.

Stekes i nederste del av ovnen i ca 25 minutter på 225 C 

Tips
Brødet passer fint til gryteretter, til "forrett" dyppet i olje, til reker etc

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com