Bruntes rundstykker - glutenfrie
Bruntes rundstykker - glutenfrie
Deilige glutenfrie rundstykker. Både gulrøttene og kesamen gjør at rundstykkene blir saftige. Foto/oppskrift; Finax
Share |

Dette trenger du

15 rundstykker
5 dl vann
50 g gjær
2 ss rapsolje 
1-2 ts salt
1 ss Fiber Husk
1 ss sirup
1 dl kesam eller crème fraiche
1-2 dl revne gulrøtter
2 dl glutenfrie havregryn
500 g (ca 8 dl) Finax Glutenfri melmiks

Slik gjør du

1. Løs opp gjæren i fingervarmt vann 37C, tilsett fiberhusk og la svelle i 30 minutter

2. bland sammen de øvrige ingrediensene og elt i 5 minutter i kjøkkenmaskinen (spar ca ½ dl melmiks til utbakingen)

3. La deigen heve under et klede i 10 minutter

4. Ha mel på hendene når du former deigen til en pølse og deler rullen opp i 15 biter. Legg rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate. La heve under et klede i ca 40 minutter

5. Pensle med egg (dersom det tåles) og strø over litt havregryn

6. Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter på 225 C

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com