Bondebrød-glutenfritt
Bondebrød-glutenfritt
Disse brødene er svært gode. De er forholdsvis grove, smuler ikke og smaker temmelig likt "vanlig" brød. Oppskriften er stor og deigen tung, så en god kjøkkenmaskin er nødvendig. Husk at det er viktig å elte deigen lenge.
Share |

Dette trenger du

2 store bondebrød

1 pk fersk gjær

12 dl lunka vann

3 ss fiberhusk

2 ss mørk sirup

1 1/2 ts salt

1 dl nøytral olje

200 g jyttemel

300 g semper-mix

500 g semper m/fiber

1 pk Toro grovt glutenfritt mel

 

Jyttemel til utbaking

Slik gjør du

  • bland gjær, fiberhusk og lunka vann. La stå i 5 - 10 min.
  • Rør sirup, olje og salt i væska.
  • rør i mel, litt om gangen. Deigen skal eltes i en stor/kraftig kjøkkenmaskin i 20 min
  • ha gjerne i 1-2 dl med linfrø, solsikkekjerner eller glutenfrie havregryn, etter smak
  • hev under plastikk i 40 minutter
  • rør deigen sammen igjen.
  • hell deigen i 2 store brødformer som er smurt m/olje eller margarin
  • hev brødene under plast i 1 time
  • brødene stekes på 210 C på nederste rille i 35 minutter
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com