Kyllinglår i kokosmelk
Kyllinglår i kokosmelk
bilde/oppskrift fra mat.no Karripasta er en blanding av forskjellige krydder. En kan få kjøpt karripasta i ulike varianter. I India er det vanlig at hver husstand lager sin egen karripasta. denne retten serveres med Nanbrød for de som tåler det. Santa Maria Nanbrød er uten melk og egg, men inneholde gluten. Peanøttallergikere kan bruke pinjekjerner eller gresskarkjerner.
Share |

Dette trenger du

4 kyllinglår

3 stk. hakket vårløk
1 boks kokosmelk
1 boks hakkede, hermetiske tomater
½ dl glutenfri soyasaus
ca. 3 ts grønn karripasta
ca. 3 ts sukker
ca. 3 ss peanøtter

Slik gjør du

1.Sett stekeovnen på 200 °C.

2.Ha poteter, løk, tomater, kokosmelk, soyasaus og karripasta i en ildfast form. Bland alt godt 


3.Smak til med sukker som gir mer smak og sødme i tomatene.


4.Legg kyllinglårene på toppen, ha over folie og stek i ovn i ca. 15 minutter.

 

5.Øk temperaturen til 225 °C, ta av folien og dryss peanøtter, pinjekjerner eller gresskarkjerner over


6.Stek videre i ca 10 minutter til skinnet på kyllinglårene er sprøtt og potetskivene møre.


7.Pynt med frisk koriander, om du har.


Nanbrød smaker godt ved siden av.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com