Kylling-wok
Kylling-wok
bilde/oppskrift fra dansukker.com Nøtteallergikere kan bytte ut cashewnøttene med gresskarkjerner eller pinjekjerner ! Bytt gjerne til svinekjøtt, eller bland de to kjøtttypene.
Share |

Dette trenger du

4 kyllingfileter
1 gul paprika
1 rød paprika
150 g minimais
200 g sjampinjong
1 liten squash
(2 dl cashewnøtter) til de som tåler det

Marinade

1/2 dl olje
2 ss glutenfri kinesisk soya saus
saften av en lime
2 ss Demerarasukker
2 ss fersk, revet ingefær
2 pressede hvitløksfedd

Saus

1 rød paprika
4-5 hvitløksfedd
1/2 dl Sukker
1 dl vann
1/4 dl hvitvinseddik

Slik gjør du

Begynn med å lage sausen.

Skrell paprikaen og fjern frøene.
Miks eller finhakk paprika og hvitløksfedd.
Kok opp vann, sukker og eddik.
Tilsett grønnsakshakket og la det få et oppkok.
Sett til side for avkjøling.

Bland sammen ingrediensene til marinaden

Skjær kyllingkjøttet i biter og legg i marinaden.
La stå i kjøleskapet i minst 2 timer.
Skjær sjampinjongen i skiver.
Skyll squash og paprika og fjern frøene, del dem i strimler
Del minimaisen i to.
Brun sjampinjongene i litt margarin som tåles 
Tilsett squash, paprika og minimais og brun lett.
Ta opp og legg til siden. 
Stek kyllingkjøttet.
Ha i grønnsakene og sørg for at alt blir varmt.
(Strø over nøttene) og server sammen med sausen og kokt ris eller pasta.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com