Krydret kylling med safranris
Krydret kylling med safranris
bilde/oppskrift fra dansukker.com Det går fint å bytte til svinekjøtt i denne retten, evnt blande kjøtttypene.
Share |

Dette trenger du

4 kyllingfileter

Marinade
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ts salt
1 knivsodd hvit pepper
3 ss olje (gjerne olivenolje)
1/2 dl vann
1 ss kinesisk soya(glutenfri)
2 ss Brun Farin
1 ss sambal olek (sterk chilipuré)
olje til steking

4 porsjoner ris (les på pakningen)
1/4 ts safran
1 ts Sukker og litt salt

Slik gjør du

1. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg i kyllingfiletene, og sett bollen i kjøleskapet i ½-1 time.

2. Brun kyllingfiletene i oljen. Hell resten av marinaden over sammen med ½ dl vann. La det småkoke under lokk i ca. 10 min.

Risen kokes som angitt på pakningen, men tilsett ½ g safran, 1 ts sukker og litt salt i vannet.

Server de nystekte kyllingfiletene med safranrisen, sitronbåter og kokte grønne bønner.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com