Jentebiff
Jentebiff
oppskrift/bilde fra prior.no Husk at mellkeallergikere ikke må ha parmesan i risen.
Share |

Dette trenger du

kalkunfilet skåret i ca. 3 cm tykke skiver
smør/olje til steking
salt og kvernet pepper

Tomatsalsa:
4 store klasetomater
8 svarte oliven
1 fl (2 dl) sterk, søt chilisaus

Risotto:
2 ss olivenolje
1 finhakket løk
1 båt revet hvitløk
3 dl risottoris
1/2 -1 ts gurkemeie
1 dl tørr hvitvin
1 l hønsebuljong
3 ss melkefritt margarin
3/4 dl revet fersk parmesan( for de som ikke er melkeallergikere)

Slik gjør du

Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca.10 sekunder. Ha de over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene, skrap ut frøene med en teskje og skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.

Stek filetene i en panne på middels varme i 4 minutter på hver side. La dem hvile i pannen på svak varme 4-5 minutter til de er akkurat gjennomstekt. Ta ut filetene. Kok ut pannen med litt vann og hell sjyen over filetene. Server kalkunbiff på en seng av risotto, lettkokte asparges og aspargesbønner og hell litt av tomatsalsaen på kalkunbiffen og rundt på tallerkenen. Pynt med en skive sprøstekt, speket kalkun og kryddergrønt.

Fres løk og hvitløk i olje i en kjele til løken er myk. Tilsett ris og krydder og spe med vin og 1 dl med buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Fortsett med å helle på buljong i fire omganger. All væske skal vare absorbert før neste omgang blir tilsatt. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Riskornene skal være myke, men faste (al dente). Risottoen skal være kremaktig. (Ha i smør og parmesan til slutt.)

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com