Tzatziki
Tzatziki
Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Du kan kjøpe den ferdig i butikkken, eller lage den selv. Noen synes det er greit å bruke rømme istedenfor yoghurt naturell. Da får du en mildere smak. Har du melkeallergi eller laktoseintoleranse må du bruke soyayoghurt. oppskrift/bilde mat.no
Share |

Dette trenger du

  • 3 dl yoghurt naturell (evnt.soyayoghurt)
  • 1 stk. slangeagurk
  • ½ ts salt
  • 3 båter hvitløk
  • ½ ts nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Slå yoghurten i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.

  2. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.

  3. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com