Grillede reker
Grillede reker
oppskrift/bilde fra dansukker.com
Share |

Dette trenger du

 

  • 1 kg reker med skall, 70/90


Marinade

  • 2 ss Lys Sirup og tilsett 1 ts revet ingefær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 rød pepperfrukt i skiver
  • 1–2 revne eller pressede hvitløksbåter
  • 1 ss friskpresset sitronsaft (kan sløyfes)
  • 1/2 dl finhakket persille
  • 1/2 ts salt


Grønnsaksblandning

  • 400 g grønne bønner
  • 1 rød paprika i terninger
  • 3–4 hvitløksbåter i skiver
  • 12 sorte oliven
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 ts salt
  • 2 krm grovmalt svartpepper
  • 1 ts Brun Farin

Slik gjør du

  1. Bland sammen ingrediensene til marinaden i en tykk plastpose. Legg i rekene og knyt igjen posen. Rist. Mariner i kjøleskap i 1–2 timer.

  2. Kok opp vannet og legg i bønnene. La koke i 2 minutter. Hell av vannet.

  3. Varm opp oljen i en stekepanne. Legg i grønnsaker og oliven og stek dem raskt. Strø over salt, pepper og brun farin.

  4. Fordel blandingen på tallerkener. Grill rekene 1 minutt på hver side. Legg rekene oppå bønneblandingen og server retten umiddelbart.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com