Torskefilet med feta og spinat
Torskefilet med feta og spinat
En spennende kombinasjon hvor spinat og fetaost utfyller hverandre og gir en smakfull opplevelse sammen med torsken. Retten serveres med naturris eller poteter. Denne deilige fiskeretten kan også nytes av de fleste med laktoseintoleranse, da fetaost så og si er fri for melkesukker. Oppskrift/foto er hentet fra mat.no.
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
250 g snittet frisk spinat
150 g mager fetaost , i terninger
1 stk. finhakket løk
2 ts salt
½ ts pepper , kvernet
2 ss nøytral olje
800 g torskefilet (eller annen fisk)
2 ss sitronsaft

Forslag til tilbehør (4 porsjoner):

Wokket grønnsaksmiks
2 stk. rød paprika
1 stk. gul paprika
100 g aspargesbønner eller brekkbønner
1 pk. fersk babymais
1 ss nøytral olje f eks rapsolje
2 ss soyasaus

Slik gjør du

1. Vask spinat i rikelig med vann og fjern stilkene hvis de er grove.
2. Rist spinaten tørr i et kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge.
3. Bland fetaost med snittet spinat, løk, salt og pepper.
4. Smør en ildfastform og dekk bunnen av formen med spinatblandingen.
5. Del fisken i serveringsstykker og legg den oppå spinatblandingen.
6. Hell sitronsaften over fisken og krydre med salt og pepper.
7. Legg aluminiumsfolie over formen og sett formen inn i forvarmet ovn på 180 C i ca 15 min.

Wokket grønnsaksmiks
1. Rens og skjær grønnsakene i strimler.
2. Fres de i olje, under omrøring, i en varm wok eller høy stekepanne, i 3 - 4 minutter.
3. Hell over 2 ss med soyasaus før servering.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com