Rød fiskesuppe
Rød fiskesuppe
Melkeallergikere må bytte ut smøret og melka med melkefri margarin og havre-, soya- eller rismelk. Havremelka er den som ligner mest på vanlig melk i smak. Oatly havrefløte/melk er "ren", dvs kan også benyttes av cøliakere. Oppskrift/foto er hentet fra mat.no.
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
4 stk. potet
4 stk. gulrot
2 stk. løk
1 stk. purre
1 ss smør (eller melkefri margarin)
4 ss tomatpuré
6 dl vann
3 dl melk som tåles
600 g torskefilet
2 ts salt
½ ts sukker
½ ts pepper
1 ts karri

Slik gjør du

1. Vask, skrell og del grønnsakene i små terninger, purren i tynne ringer.
2. Fres alt i smeltet smør (eller melkefri margarin) i en stor kjele. Tilsett tomatpurè, vann og melk som tåles.
3. La alt småkoke i 5 minutter.
4. Del torskefileten i mindre biter og ha den i suppen.
5. Skru ned temperaturen og la fiskesuppen trekke i 10 minutter.
6. Ikke rør for mye, da fliser fiskebitene seg.
Smak til med salt, sukker, pepper og karri.

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com