Lutefisk
Lutefisk
Det etter hvert vanlige tilbehøret til Lutefisk omfatter sirup, lefse, hvit saus, stekt flesk, kokt hvitkål, gulrøtter og/eller kålrot, kålrabistappe, ertestuing, sennep, smeltet smør eller ribbefett. Om du fortrekker lutefisken fast eller godt skjelvende, er en smakssak. Men trenger du hjelp til hvordan du skal tilberede den, har du en oppskrift på hvordan du skal lykkes her. oppskrift/foto;mat.no
Share |

Dette trenger du

2 kg lutefisk
1 ½ ss salt

Slik gjør du

Kokt i ovn:
Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne eller stor ildfast form. Skinnet kan eventuelt skjœres bort før koking. Fiskestykkene ruller seg ikke sammen, og ser "penere" ut ved servering. Dryss over salt.
Dekk langpanna med aluminiumsfolie og la fisken stå i ovnen på 225° C i 30-40 minutter.

Kokt i kjele:
Legg fisken med skinnsiden ned i en kjele (NB! Ikke aluminiumskjele - den vil bli mørkfarget av fisken). Dryss salt mellom lagene og hell på 1 dl vann pr. kilo fisk. Legg over et lokk og kok opp. La fisken trekke på svak varme i ca. 10 minutter. Pass fisken godt så den ikke "forsvinner" i kjelen.

Lutefisk spises med mye forskjellig tilbehør, men det vanligste er vel nykokte poteter, massevis av sprø-stekt bacon og smeltet ribbefett, sennep og ertestuing.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com