Avkokt torsk med sandefjordsmør
Avkokt torsk med sandefjordsmør
Oppskrift/foto er hentet fra mat.no.
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
2 ½ kg torsk, hel med hode og innmat
eddik og salt

Sandefjordsmør:
2 ss kremfløte
2 ss kruspersille , finhakket
200 gr smør
saft av 1 stk. sitron

Slik gjør du

Kokt fisk
1. Rundrens fisken og la de vaskede stykkene ligge i minst 2 timer i rennende kaldt vann.
2. Kok opp vannet og legg i fiskestykkene.
3. La fisken trekke ved ca 90 °C i 6 - 8 minutter.
Til 1 l vann beregnes 3/4 dl salt og 1 ts eddik.

Sandefjordsmør
1. Gi fløte og persille et oppkok.
2. Ta kjelen av varmen.
3. Rør det kalde smøret inn til alt får en kremaktig konsistens.
4. Det må ikke koke.
5. Bland i sitronsaft og server til torsken.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com