Ripssaft med vanilje
Ripssaft med vanilje
foto/oppskrift; dansukker.com
Share |

Dette trenger du

2 l rips
8 dl vann
6 dl Sukker
1 ss Vaniljesukker
1 krm natriumbensoat

Slik gjør du

1. Skyll bærene i vann. Legg dem i en rustfri kasserolle og hell på vannet. Kok opp og la det småkoke under lokk i 10 minutter.

2. Mos bærene mot kanten på kasserollen. Sil bærmassen gjennom en fin sil og la den renne av i 30 minutter.

3. Hell saften tilbake i kasserollen. Rør inn sukker og småkok i 10 minutter. Ta kasserollen av platen. Skum av.

4. Ta opp litt av saften og rør i vaniljesukkeret og natriumbensonatet i denne. Rør det deretter blandingen ned i saften.

5. Fyll saften på varme, rene flasker. Oppbevares kaldt.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com