Tilslørte Bondepiker
Tilslørte Bondepiker
Oppskriften/foto på Tilslørte Bondepiker er hentet fra Mat.no. Vi har også lagt til en deilig oppskrift for melkeallergikere og cøliakere.
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
3 stk epler
6 ss sukker
½ dl vann
2 ss smør
6 ss brødrasp1 ts malt kanel
3 dl kremfløte (evnt fløteerstatning av soya, havre eller erlet)

Tilslørte Bondepiker uten melk og gluten
1 glass eplemos
1 pk Solena Kjeks fra Dr. Schär (evt annen glutenfri kjeks)
Havrebasert vaniljesaus fra Oatly eller fløteerstatning av soya, havre eller erlet

 

Slik gjør du

1. Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.

2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet. Kok til eplene er møre og begynner å mose seg. Avkjøl. Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.

3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne. Tilsett brødrasp og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.

4. Pisk fløten luftig.

5. Anrett eple, krem og brødraspen lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.


Tilslørte Bondepiker uten melk og gluten

1. Knus kjeksen og strø et tynt lag i bunn av glasset

2. Legg deretter lagvis med eplemos og knust kjeks

3. Kan varmes på 200 C i 10 min

4. Serveres med vaniljesaus fra Oatly (uten melk og gluten)(eller vispet fløteerstatning av soya, havre eller erlet)

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com