Rips i butterdeig
Rips i butterdeig
Findus butterdeig inneholder ikke egg eller melk, og kan varieres på mange ulike måter.I denne oppskriften er det brukt eggeplommer. Det er først og fremst eggehviten som fremkaller allergi, så enkelte eggeallergikere kan kanskje tåle denne desserten. oppskrift/bilde; dansukker.com
Share |

Dette trenger du

  • 2 frosne butterdeigsplater (ca. 200 g)
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss Sukker
  • 4 ss konsentrert hyllebærsaft
  • 1/2 l rips
  • Melis

Slik gjør du

1. Skjær butterdeigen i firkanter på 8 x 8 cm.

2. Pensle den siden som vender opp og stek butterdeigsplatene i ovnen på 200 C i ca 10 min. Skjær av toppen på butterdeigsplatene når de er avkjølt, og bruk som lokk.

3. Pisk eggeplommene, sukkeret og hyllebærene i en bolle og sett bollen i vannbad (en kaserolle med kokende vann) Pisk hele tiden til skummet begynner å bli fast og varmt. Ta bollen ut av vannbadet.

4. Rens ripsbærene og legg dem på butterdeigsbunnene. Hell over hyllebærkremen. Legg på butterdeigslokkene og sikt på melis før servering.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com