Potetterte
Potetterte
Potetterte kan serveres både som lørdagskos eller som dessert etter søndagsmiddagen. Foto/oppskrift; opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 150 g kokt potet
  • 150 g hvetemel
  • 150 g smør eller melkefri margarin
  • 5 dl eplemos
  • 2,5 dl kremfløte, soya fløte eller havrefløte-alt etter hva du tåler
  • Slik gjør du

    Gir 4 små terter eller 1 stor.

    Mos potetene. Elt inn mel og smør/margarin. La deigen stå kaldt en times tid.

    Kjevle deigen tynn. Skjær ut tre store runde kaker eller trykk ut 12 små med et glass eller lignende. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.

    Prikk kakene med en gaffel og stek dem midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

    Legg kakebunnene i tre lag med eplemos og vispet kremfløte mellom lagene.

    Skriv ut
    Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com