Pærer i karamell
Pærer i karamell
bilde/oppskrift fra dansukker.com Prøv denne nydelige desserten som tåles av de fleste allergikere. Pærer er en allergisnill frukt, spesiellt her hvor den er varmebehandlet.
Share |

Dette trenger du

10–12 små pærer
5 dl Strø- eller Demerarasukker
3 dl kokende vann
2 ss sitronsaft
2 små kanelstenger
1 ts Vaniljesukker
vann

Slik gjør du

1.Skrell pærene, men la stilken stå igjen. Fjern kjernehuset og skjær til pærene slik at de står støtt.

2. Smelt sukkeret inntil det bobler og er gulbrunt. Hell i det kokende vannet og sitronsaften.

3. Legg i pærene, vaniljesukkeret og kanelstengene og fyll på med kokende vann inntil pærene dekkes.

4. La det surre i 1 time. Dekk kasserollen med husholdningspapir eller et håndkle slik at pærene holdes fuktige.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com