Glutenfri smuldrepai
Glutenfri smuldrepai
Glutenfri smuldrepai med rabarbra er hakket sunnere enn en "vanlig" smuldrepai. Og det liker vi! Bytt gjerne ut hasselnøttene med gresskarkjerner eller solsikkekjerner, dersom en av gjestene har nøtteallergi Foto/oppskrift: dansukker
Share |

Dette trenger du

1 1/2 dl maisstivelse (Maizena)

1/2 dl bokhveteflak

1/2 dl hirseflak (25 g)

1 dl Demerarasukker

1 ss vaniljesukker

50 g hakkede hasselnøtter (eller alternativ, se under tips)

100 g melkefri margarin (eller smør, hvis du tåler)

 

500 g rabarbra i biter

1 dl lys sirup

 

Tips

Ved allergi for hasselnøtter, så kan man bruke mandler, gresskarkjerner eller solsikkekjerner. Rist gresskarkjernene eller solsikkekjernene litt i pannen for å få de litt sprø
 

Slik gjør du

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. 
  2. Tilsett margarinen i små biter, og bland sammen til en smulete masse
  3. Bland rabarbra og sirup i en kjele, og la det småkoke til rabarbraen mykner litt
  4. Rør inn potetmel
  5. Hell rabarbraen i en smurt form. Strø på smuledeigen
  6. Stekes midt i ovnen ved 200 C i ca 15 minutter
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com