Eplesorbet
Eplesorbet
bilde/oppskrift fra dansukker.com Eplesorbeten er beregnet på 6 personer. Calvados er en brennevin som er laget på epler og enkelte ganger litt pære.
Share |

Dette trenger du

750 g skrelte epler der kjernehuset er fjernet
4 1/2 dl vann
skall og saft fra 1 sitron
2 dl Strøsukker
1 eggehvite
2–3 ss calvados

Garnering
sjokoladebiter som tåles

Slik gjør du

1. Skjær eplene i båter og kok dem i 2 dl av vannet under lokk til de er myke. La dem stå til avkjøling. Bland eller sil dem. Tilsett sitronsaft og -skall.

2. Kok resten av vannet med sukkeret til det blir en tyktflytende lake. La den bli kald.

3. Bland laken med mosen og hell blandingen i en form som settes i frysen i ca. 3 timer. Massen skal bli halvfryst.

4. Visp eggehviten til et fast skum. Visp eggehviten, litt om gangen, i den halvfryste massen. Dekk massen til og sett den i frysen igjen. La stå i 2 timer.

5. Visp calvadosen inn i den fryste massen. Dekk til og sett i frysen igjen. La stå i minst 5 timer.

6. Ta ut og sett i kjøleskap 10 minutter før servering. Ta opp i porsjonsskåler og garner med en sjokoladebit.
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com