Eplegrøt
Eplegrøt
bilde/oppskrift fra dansukker.com Mange som reagerer allergisk på epler vil tåle disse bedre når de er varmebehandlet, slik som i denne eplegrøtoppskriften. Det er flere fløtealternativer på markedet. Den som kanslje er lettest å få tak i er "gogreen" havrefløteerstatning som selges på Rimi.
Share |

Dette trenger du

5 epler
1 1/2 dl sukker
3 1/2 dl vann
1 1/2 ss potetmel
1 ts Vaniljesukker

Slik gjør du

1. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i båter. Kok eplebåtene med sukkeret og vannet i en gryte til de er myke. Tilsett potetmelet rørt ut i litt kaldt vann under stadig omrøring.

2. Ta gryten vekk fra varmen. Rør i vaniljesukkeret.

Serveres kald eller lunken med litt fløtemelk
Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com