Creme Bruleé
Creme Bruleé
Oppskriften på denne Creme Bruleé desserten har vi fått fra Oatly. Melkeproduktene er byttet ut med havrefløte. Merk at Oatly´s produkter også er glutenfrie. Fotograf; Sven Svensson
Share |

Dette trenger du

4 porsjoner
1 vaniljestang
5 dl Oatly iMat havrefløte
2/3 dl sukker
1 vasket appelsin
5 eggeplommer
2-3 ss brunt sukker
ev noen bringebær og melis til servering

 

Slik gjør du

1.Sett ovnen på 150 grader.
2. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene i en bolle sammen med  iMat havrefløte , sukkeret og vaniljestangen. Riv skallet fra appelsinen og tilsett dette
2. La stå i 15 min
3. Ta opp vaniljestangen og kast den
4. Visp i eggeplommene og hell blandingen i fire lave ildfaste former
5. Ha de ildfaste formene i en stor ovnsform. Ha vann i formen til det dekker halve formene 
6. Settes på midterste rille og stekes i ca 50-60 minuter til kremen stivner.Avkjøles
7. Sett ovnen på grill, 250 grader.
8. Strø brunt sukker på formene og sett brettet inn høyt opp under grillelementet i ett par minutter til sukkeret er karamellisert
9. Server gjerne med noen bringebær med melisdryss

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com