Clafoutis
Clafoutis
Oppskrift/bilde er hentet fra MixWell som produserer glutenfrie produkter. Dersom du er melkeallergiker må vaniljekremen/ vaniljeis byttes ut med soyais eller vaniljesaus som tåles. Kjøpes på helsekost og i større matvareforretninger. MixWell sine produkter fås kjøpt gjennom allergimat.no
Share |

Dette trenger du

500g pærer (ferske skrelte eller hermetiske)

3 egg

2dl sukker

1 vaniljestang

2 dl MixWell lyst basismel

3dl melk  (som tåles)

Litt salt

Melis som strøs over ved servering

Slik gjør du

Smør en ildfast form.

Skjær pærene i grove biter og legg disse i bunnen av formen.

Visp egg og sukker luftig sammen med vaniljestangen (som først deles på lengden).

Bland i melet og visp så melken og saltet.

Ta opp vaniljestangen og skrap ut frøene som legges tilbake i røren.

Hell eggemassen over pærene.

Stekes på 200g i ca 45-50 min.

Serveres med vaniljesaus eller vispet kremsom tåles

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com