Britts juleklementiner
Britts juleklementiner
Ingen jul uten klementiner. Aller helst med lake fra mormo, med stjerneanis og kanelstang. Spises som de er eller sammen med fyldig vaniljeis. Godt! Melkeallergikere kan kjøpe soyais eller risis som smaker omtrent likt som vanlig fløteis. Foto/oppskrift fra frukt.no
Share |

Dette trenger du

  • 3 dl tørr hvitvin
  • 1 ½ dl sukker
  • 3 stk. stjerneanis
  • 2 stk. hel kanel
  • 14 stk klementiner
  • Slik gjør du

    La vinen få koke opp med sukker og krydder. Skal få koke ca 10 minutter under lokk. Skrell klementiner så alt det hvite blir borte. Legg dem i en trang form eller gryte. Hell den varme laken over.

    La det stå avkjølt noen timer. Bytt plass på klementinene så alle får et skikkelig lakebad.

    Legges pent opp og serveres med iskrem, pisket krem eller vaniljekesam.
    Skriv ut
    Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com