Arme Riddere
Arme Riddere
Skal vi lage Arme riddere uten egg, kan vi bruke arrowroot som er vanlig å bruke i Japan, både som medisin og som stivelse og fortykningsmiddel i matlagning. Arrowrot er fin å bruke som erstatning for egg når dette ikke tåles, kjøpes i helsekostforretninger. Pulveret har lang holdbarhet. Foto: mat.no
Share |

Dette trenger du

8 skive loff (ev. gluten og melkefritt)
4 stk egg
4 ss sukker
5 dl melk/ ev havremelk/rismelk
1 ts malt kardemomme
½ ts malt kanel
stekes i smør/margarin som tåles

Arme riddere uten egg og melk

1 1/2 kopp rismelk
4-6 stykker loff (evnt. gluten, melke, eggefritt)
3 ss arrowroot pulver
3-4 ss margarin uten melk
1 ts kanel

Slik gjør du

Pisk eggene lett sammen med sukker, melk og krydder.

Bløt brødet i røren til det er gjennombløtet.

Stek de arme ridderne i smør i stekepanne ved middels varme til de er pent gulbrune.

Server arme riddere lunkne med rømme og syltetøy til. Eller med rød saus slik arme riddere ble servert fra gammelt av.

Arme riddere uten egg

Bruk en stor bolle og visp sammen rismelk, kanel og arrowroot.

Del brødet i triangler, og la det ligge i blandingen til det er blitt mykt, ca 1-3 min.

Varm smøret / margarinen i panne på medium/ høy varme. Ikke ha for mange av brødstykkene i på en gang.

Stekes i 2-3 min på hver side, eller til de er blitt gyldne. serveres straks med syltetøy eller frukt.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com