"Mandel pudding"
Oppskriften/foto er fra Voksentoppens Allergikokebok. Så godt som alle oppskriftene er uten gluten, melk og egg. Det er heller ikke brukt soya og nøtter. Det er en fantastisk bok for enhver som har behov for å lage mat til en med allergi eller intoleranse.
Share |

Dette trenger du

6 dl helmelk
70 g sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts mandelessens
7 plater gelatin
1 dl gresskarkjerner

Uten melk
2,5 dl rismelk
2,5 dl vann
1 dl Odense Erlet/havrefløte
70 g sukker
2 ts vaniljesukker
½ ts mandelessens
7 plater gelatin
1 dl gresskarkjerner

Glutenfri rød saus
4 dl saft og vann
Ev. sukker
½ ss potetmel
½ dl kaldt vann

 

Slik gjør du

1.Legg gelatinen i vann i ca 10 minutter.

2.Kok opp melken ( ev rismelk/Odense Erlet) med sukker og vaniljesukker. Ta kjelen av platen og smak til med mandeldråper.

3.Klem vannet forsiktig ut av gelatinen. Kok opp litt vann, og slå den over gelatinplatene. Rør til gelatinen er oppløst. Ha gelatinen i melken under kontinuerlig omrøring.

4.Tilsett gresskarkjernene og rør det hele sammen.

5.Hell puddingen i serveringsskåler. Serveres ev med rød saus, og pyntes med gresskarkjerner.

Rød saus
1.Bland saft og vann slik at blandingen får en frisk smak uten å være for sterk. Blandingsforholdet varierer ut fra hvilken saft man benytter. I enkelte tilfeller trenger man å tilsette sukker. Kok opp saften og trekk kjelen til side.

2.Rør ut potetmelet i litt kaldt vann og tilsett jevningen i en tynn stråle. Det er viktig at det ikke koker i kjelen ved tilsetting av potetmeljevningen!

3.La det hele få et raskt oppkok (til den så vidt har begynt å boble), og trekk kasserollen av platen. Avkjøl under omrøring

Tips
Hvis du lager puddingen uten melk, bør du røre noen ganger i den mens den avkjøles for å unngå at den skiller seg.

 

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com