Valnøttrundstykker
Valnøttrundstykker
Nøtter setter en spennende smak på gjærbakst, og disse rundstykkene er intet unntak. Blanding av flere kornarter i deigen spisser smaken ytterligere. Tåler du ikke valnøtter kan du benytte gresskarkjerner eller solsikkekjerner. Foto/oppskrift: opplysningskontoret for brød og korn
Share |

Dette trenger du

  • 3,5 dl vann
  • 400 g siktet speltmel
  • 50 g sammalt rug, grov
  • 50 g byggmel
  • 100 g hakkede valnøttkjerner (benytt gresskarkjerner eller solsikkekjerner dersom du er allergisk mot valnøtter)
  • 10 g havsalt
  • 25 g gjær

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere. Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart. Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og blank. La deigen hvile i ca. 1 time.

Del deigen i emner og form til ti runde kuler. Hev rundstykkene til dobbel størrelse. Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøles på rist.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com