Tomat og valnøttbrød
Tomat og valnøttbrød
Oppskrift/foto er hentet fra Opplysningskontoret for brød og korn. Server gjerne Tomat og Valnøttbrød ved siden av et ostefat eller til en deilig suppe. Speltmel er ikke glutenfritt.
Share |

Dette trenger du

Dag 1:
9,5 dl vann
½ dl appelsinjuice
1500 g siktet speltmel

Dag 2:
2 ts salt
1 pk. tørrgjær
3 ss tomatpuré
200 g hakkede soltørkede tomater i olje
100 g hakkede valnøttkjerner

Slik gjør du

3 brød i 2-liters former

1. Bland sammen ingrediensene til fordeigen.
2. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet.
3. Deigen skal være klissete.
4. Dekk bakebollen med plast.
5. La deigen stå i minst 4 timer eller natten over.

6. Tilsett salt og gjær og elt deigen godt, på laveste hastighet dersom du bruker kjøkkenmaskin.
7. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
8. Bland inn tomatpuré, hakkede soltørkede tomater og hakkede valnøtter.
9. Dekk bakebollen med plast og la den stå i ca. 3 timer.

10. Del deigen i 3 like store emner.
11. Ha mel på hendene og form avlange brød.
12. Legg brødene i smurte 2-litersformer.
13. Dekk formene med plast, og la brødene heve i 30-60 minutter til de fyller formene.

Stek brødene på nederste rille ved på 225º i 30-40 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Skriv ut
Allergikokken AS. Hilde Brenne Rugås, Øvre Stokkavei 19, 4023 Stavanger. Tlf 926 66 486 hilde.rugaas@gmail.com